Apple kupio još dva patenta za primjenu na budućim uređajima

Appleu su upravo data prava na dva nova patenta za tehnologiju koja bi mogla da bude integrisana u naredne generacije iPhone uređaja kao i u druge iOS uređaje.

Jedan od patenata pokriva monitor broja otkucaja srca koji bi mogao da direktno bude inkorporiran u mobilne uređaje, dok se drugi odnosi na panel osjetljiv na dodir koji može da detektuje „lebdeće“ prste i poboljša preciznost automatski kompenzujući „krivudanje signala“.

Pojedini smartfoni na tržištu, kao što je Samsung Galaxy S4, već posjeduju kontrole koje se mogu izdati lebdenjem prstiju iznad ekrana umjesto njegovim pritiskanjem, ali Appleov patent napominje da bi integrisanje obje tehnologije rukovanja ekranom u jednom uređaju bilo nepraktično pošto bi displej mogao da se zbuni prilikom izdavanja komandi.

Novi patent se fokusira na poboljšanje preciznosti uređaja kada su ove obje tehnologije prisutne.

Drugi patent se tiče monitora broja otkucaja srca koji ove podatke sakuplja za potrebe autorizovanja ili detektovanja raspoloženja.

Kao što je to bio slučaj i sa ranijim patentima, još nije jasno da li će Apple koristiti opisane funkcije i tehnološka rješenja.

Zahtjevi za odobravanje ovih patenata bili su predati 2010. godine i odobreni su dan prije Božića.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.