Apple-ovi digitalni ključevi za automobil sada rade i na nekim Hyundai vozilima

Od lansiranja 2020. godine, Apple-ova funkcija digitalnog ključa bila je dostupna samo na nekolicini BMW modela. U januaru je Bloomberg-ov Mark Gurman tvrdio da će se ova funkcija proširiti i uključiti odabrana vozila Hyundai brendova kao što je Genesis „do leta“. Sada izgleda da bi ti planovi mogli biti ispunjeni pre roka. U promeni koju je primetio MacRumors, Apple je ažurirao svoju web lokaciju CarPlay kako bi naznačio da 2022 Genesis GV60, 2022 G90 i 2022 Kia Niro sada podržavaju ovu funkciju.

Nije jasno da li je CarKey funkcionalnost već široko dostupna na tim modelima ili je Hyundai tek sada u procesu uvođenja. Portparol Kije rekao je da će „imati više informacija o dostupnosti digitalnog ključa u narednim nedeljama“.

Dok su proizvođači automobila već neko vreme nudili kontrole daljinskog zaključavanja putem pametnih telefona, CarKey se razlikuje po tome što Vaš iPhone i Apple Watch tretira kao fizički ključ. Da biste koristili ovu funkciju, jednostavno prinosite svoj telefon ili prenosivi uređaj do kvake na vratima automobila i otključavate ga. Neka vozila Vam takođe omogućavaju da ih pokrenete postavljanjem uređaja blizu dugmeta za paljenje. Sa novijim iPhone uređajima koji dolaze sa Apple-ovim U1 čipom, ne morate čak ni da vadite telefon iz džepa da biste pristupili automobilu.

izvor : www.engadget.com

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.