Facebook najavio čistku 'smeća' koje objavljuju korisnici

Facebook je objavio da namjerava uvesti promjenu koja će više mjesta dati člancima ‘visoke kvalitete’ u News Feedu, dok će one niže kvalitete ‘skriti’.

Facebook je objavio da će svojim članovima prikazivati više linkova na novinske članke, posebno kad se korisnici spajaju putem “pametnih mobitela”.
Ova “prilagodba” koja je sada više usmjerena na vijesti, označava još jednu promjenu u formuli koju Facebook koristi kako bi iskoristio sadržaj koji se pojavljuje u News Feedu.

Ovim promjenama Facebook će pokušati iznijeti na površinu ono što naziva “visokokvalitetnim sadržajem” ili linkove na novinske članke o aktualnim događajima, sportu i drugim interesima korisnika.

Ako osoba klikne na link koji je vodi do članka, pronaći će tri vezana članka uz originalnu vijest na postu objavljenom u News Feedu, kao što se može vidjeti na slici:

0128007.63
Ova promjena korisnicima će donijeti više vijesti u ograničen prostor News Feeda, što znači da će linkovi uzeti prostor drugom sadržaju, kao što su fotografije mema, koje će se, kako je kompanija objavila, odsad na stranicama pojavljivati rjeđe.

Facebook smatra da će algoritamska prilagodba ljudima dati više onih sadržaja koje bi željeli vidjeti u svom News Feedu.

“Primijetili smo da ljudi uživaju gledajući članke na Facebooku, pa smo više pozornosti obratili na ono što čini visoku kvalitetu sadržaja, te koliko se često na članke klika s mobilnog News Feeda“, objavili su na službenom blogu Facebookov menadžer Varun Kacholia i softverski inženjer Minwen Ji.

Ukratko, Facebookov cilj je da se korisnicima u News Feedu što rjeđe pojavljuju linkovi koji vode na sadržaje slabije kvalitete.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.