Facebook za tri mjeseca zaradio 891 milion dolara

Čelnici kompanije Facebook su objavili da je njihova zarada u posljednjem kvartalu porasla za 11 posto u odnosu na prošlu godinu i iznosi 891 milion dolara.

People are silhouetted as they pose with laptops in front of a screen projected with a Facebook logo, in this picture illustration taken in Zenica October 29, 2014. Facebook Inc warned on Tuesday of a dramatic increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter, slicing a tenth off its market value. Facebook shares fell 7.7 percent in premarket trading the day after the social network announced an increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter.   REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINABUSINESS LOGO - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY LOGO TPX IMAGES OF THE DAY)

Najpopularnija društvena mreža na svijetu Facebook objavila je podatke o poslovanju za posljednji kvartal, tačnije za period od jula do kraja septembra. Naročitu zaradu Facebook je ostvario na tržištima u razvoju, a najviše od oglašavanja.

S obzirom na to da Facebook posjeduje još dvije društvene mreže i to Instagram i WhatsApp, porast zarade dodatno je uvećan sve većom popularnošću tih aplikacija.

Mark Zuckerberg je izjavio da je prioritet Facebooka ulaganje u inovacije i dugoročno planiranje. Tako je ova društvena mreža u posljednjem kvartalu dobila 60 miliona novih aktivnih korisnika.

Facebook želi da se male kompanije i mali biznisi što više oglašavaju na Facebooku. Također je zabilježen i porast broja mobilnih korisnika Facebooka, a sada ih ima ukupno 894 miliona.

 

Izvor : klix.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.