Fitbit povlači 1,7 miliona pametnih satova zbog opasnosti od opekotina

Fitbit povlači 1,7 miliona pametnih satova zbog potencijalne opasnosti od opekotina, saopštila je u sredu Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda.

Dobrovoljni opoziv uključuje isključivo modele pametnih satova Fitbit Ionic, koji sadrže litijum-jonsku bateriju koja se potencijalno može pregrejati i predstavljati opasnost od opekotina za potrošače, navodi CPSC. Agencija je saopštila da povlačenje utiče na milion uređaja prodatih u Sjedinjenim Državama i dodatnih 693.000 koji su prodati na međunarodnom nivou.

Fitbit je primio najmanje 174 izveštaja o pregrevanju baterije u satu, prema CPSC-u, sa 78 izveštaja o povredama od opekotina u Sjedinjenim Državama, uključujući dva izveštaja o opekotinama trećeg stepena i četiri izveštaja o opekotinama drugog stepena.

Andrea Holing, portparol kompanije Fitbit u vlasništvu Gugla, potvrdila je opoziv u izjavi za CNN Business i rekla da je broj izveštaja o povredama manji od 0,01% prodatih jedinica.

„Bezbednost kupaca je uvek Fitbitov glavni prioritet i zbog opreznosti sprovodimo dobrovoljno povlačenje Fitbit Ionic pametnih satova“, rekla je Holing u izjavi.“Ovi incidenti su veoma retki i ovaj dobrovoljni opoziv ne utiče na druge Fitbit pametne satove. ili trekere“.

Kompanija je pozvala one koji poseduju sat Fitbit Ionic da prestanu da koriste uređaj. CPSC je rekao da će potrošačima biti refundiran iznos od 299 dolara nakon što vrate uređaj Fitbit-u, a kompanija će takođe obezbediti potrošačima koji učestvuju sa kodom za popust za 40% popusta na odabrane Fitbit uređaje.

Google je krajem 2019. najavio planove za kupovinu Fitbita u ugovoru od 2,1 milijardu dolara, jer je nastojao da se takmiči sa Apple-ovim pametnim satovima. Kupovina je završena prošle godine.

izvor : https://edition.cnn.com

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.