Gigabyte lansirao “najmoćniji” mini računar na svetu : Brix Extreme

Gigabyte kaže da je novi Brix Extreme mini PC najmoćniji te vrste na svetu, što je smela tvrdnja u odnosu na Apple-ov nedavno objavljen mini, ali moćni Mac Studio. Međutim, kao Windows PC, čini se da Brix Extreme ima priličnu snagu, s obzirom na to da koristi Intelov najnoviji mobilni čip i da je prilično opterećen u smislu povezivanja.

Dolazeći u 2. kvartal ove godine po ceni koja je TBD, Gigabyte-ov novi Brix Extreme spreman je da ponudi mnogo računarske snage u kompaktnom (44 x 134 x 139 mm) kućištu. Ovaj mini računar je takođe dizajniran da bude tih, koji je prema Gigabyte-ovom internom testiranju bio u stanju da zadrži nivo buke ispod 30 dB dok je pod opterećenjem dostigao maksimum od 35 dB sa omogućenim režimom za povećavanje brzine procesora.

U konfiguraciji se nalaze Intel-ovi Core mobilni procesori 12. generacije, počevši od 6C/8T i3 pa sve do 12C/16T i7 čipa. Iako nije naveden kapacitet RAM-a, mini računar će podržavati DDR4 dvokanalnu memoriju od 3200MHz. Diskretna GPU opcija je odsutna (što nije iznenađujuće), ali kod Gigabyte-a se primećuje povećanje performansi Intelove Iris Xe grafike od 10 procenata u odnosu na prethodne modele.

Štaviše, Brix Extreme može da se poveže sa do četiri [email protected] displeja i može da emituje u 8K rezoluciji, zahvaljujući HDMI 2.1. Kupci će moći da dodaju dodatni 2,5″ SSD/HDD ako se odluče za višu varijantu, a Gigabyte će takođe prodavati komplet za nadogradnju koji sadrži dodatni m.2 2280 slot, LAN port – pored 2,5G Ethernet-a i Wi-Fi 6E veze koje računar već sadrži, i RS232 port.

Da bi se sklonio iz vida, Brix Extreme će biti u paketu sa VESA nosačem za montažu na poleđinu monitora. Još uvek nema reči o tome koliko će ovaj mini računar koštati, ali očekujte se da će biti poprilično skup kada bude dostupan kasnije ove godine.

izvor : www.techspot.com

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.