I HTC će uskoro predstaviti svoj 'pametni sat'

Bloomberg piše kako i HTC sprema vlastiti pametni ručni sat. Glasine koje su se pojavile govore kako će na Mobile World Congressu u Barceloni HTC predstaviti ček tri nosiva gadgeta.

Jedan od tih uređaja je smartwatch kakav su već predstaviti Sony, Samsung, Qualcomm i drugi. Osim pametno sata, HTC namjerava predstaviti i narukvicu za kontrolu muzike, a treći gadget je ‘Google Now’ ručni sat.

Stručnjaci smatraju kako se HTC ubrzano odlučio na ovaj segment uslijed loših prodaja svojih pametnih telefona, a brojni analitičari vjeruju da budućnost leži upravo u nosivim gadgetima, koji će služiti uz tablet računare. Međutim, tehnologija još uvijek nije baš ‘tu’ da takvi gadgeti budu išta više od onoga što nudi uređaj koji već neko vrijeme postoji na tržištu – Pebble ručni sat.

Samsung se tako uslijed loših reakcija na Galaxy Gear pametni ručni sat sprema otkriti njegovog rafiniranog nasljednika već za vrijeme MWC-a u Barceloni, ali je sasvim sigurno da era mobilnih gadgeta poput toga tek treba stići.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.