Kako brže napuniti iPhone

Sigurno vam se to već više puta dogodilo – morate negdje ići, a baterija na iPhoneu na nuli. Evo nekoliko savjeta kako je što brže napuniti

Isključite mobitel
Nismo provjeravali višestrukim testiranjem, ali ima logike – što manje troši, to će se brže napuniti.

Ako vam se potpuno isključivanje čini previše radikalnim potezom, uključite Airplane mode rada. Tako će prestati tražiti mobilne mreže i signal za wi-fi, što će smanjiti potrošnju.

Ako ništa od toga ne ide, barem ga nemojte koristiti dok se puni. Zaključajte telefon i pustite ga na miru.

Punite na utičnici
Brže ćete ga napuniti koristeći utičnicu nego ulaz za USB. I iz Applea to savjetuju – u uputama stoji kako za najbrže punjenje treba uređaj spojiti na struju koristeći kabl za USB i adapter.

Držite ga na hladnom
Nađe li se izložena izvoru topline – bio to radijator ili pregrijani auto – baterija u iPhoneu radit će slabije no što bi inače. Držite ga dalje od topline (idealno, na sobnoj temperaturi, oko 22 stepene Celzijusa) i izvan futrola, kako bi se grijanje smanjilo na najmanju mjeru.

Ubrzajte punjenje putem USB-a
Iako je to svakako sporija opcija, postoji nekoliko načina kako je možete ubrzati. Nemojte, recimo, istovremeno sinkronizirati iPhone. Preporučljivo je i ukloniti sve druge uređaje koji koriste USB.

Računar putem kojeg punite mobitel ne smije biti u standby ili hibernacijskom modu jer bi to moglo zaustaviti proces punjenja, pa čak i početi prazniti bateriju.

Održavajte bateriju u dobrom stanju
Kako bi litijske baterije što bolje funkcionirale, važno je barem jednom mjesečno bateriju napuniti do kraja i onda potpuno isprazniti, preporučuje Mashable.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.