Korisnici Apple uređaja su toliko zaluđeni da uopšte ne žele razmišljati o korištenju uređaja drugih proizvođača

U svijetu postoji veliki broj onih koji vole uređaje s logom “jabuke”, a nedavno istraživanje sprovedeno nad više od dvije hiljade vlasnika iPhonea u Velikoj Britaniji pokazalo je da su korisnici toliko “zasljepljeni Appleom” da više uopšte ne razmišljaju o korištenju konkurentskih uređaja.

Istraživanje koje je sprovela kompanija SIMOnlyContracts, pokazalo je da veliki dio korisnika Appleovih uređaja ima povjerenje u njihov kvalitet, dok je osnivač SIMOnlyContracts Rošan Bolah ovakvo ponašanje ljubitelja Applea nazvao “slijepom lojalnošću”.On je ukazao na nevjerovatan podatak da među korisnicima Appleovih telefona koji su učestvovali u ovom istraživanju, gotovo 80 odsto njih “ne može zamisliti korištenje nekog drugog telefona osim iPhonea”.

Konkurencija je tokom godina predstavljala telefone s mnogo većim dijagonalama ekrana, snažnijim procesorima i kamerama s više megapiksela, dok je Apple od predstavljanja iPhonea samo jednom povećao dijagonalu ekrana (s 3,5 inča na 4 inča). Ipak, ljubitelji ovog brenda i dalje su ostali vjerni “jabuci”.

Tako je ovo istraživanje pokazalo i da je više od polovine dosadašnjih vlasnika Appleovih telefona i ranije posjedovalo iPhone, a zanimljivo je da je najveći broj novih vlasnika ovih uređaja prije posjedovao BlackBerry (17 odsto), odnosno Nokiju (14 odsto).

Iako danas tržištem u potpunosti dominira Samsung, Appleov iPhone i dalje je najprodavaniji telefon na svijetu pa je ova kompanija u posljednja tri mjeseca prošle godine prodala više od 50 miliona iPhonea.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.