Microsoft: Konačno je stigao OneDrive

Microsoft je danas objavio globalnu dostupnost OneDrive servisa, koji omogućava besplatnu pohranu podataka u cloudu za krajnje korisnike. Od ranije poznat kao SkyDrive, OneDrive servis omogućava korisnicima da na jedinstvenu lokaciju pohrane sve svoje bitne fotografije, video materijale i druge dokumente, dostupne na uređajima koji koriste svaki dan.

OneDrive nudi i čitav niz novih mogućnosti, među kojima su unaprijeđena mogućnost dijeljenja video datoteka, te nove aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. Kako bi proslavili pokretanje OneDrive servisa, Microsoft je odlučio nagraditi prvih 100.000 korisnika koji pristupe OneDrive servisu sa dodatnih 100 GB besplatnog prostora za pohranu podataka tokom jedne godine (korisnici će dobiti obavještenje ukoliko budu među “sretnih” 100.000, dok putem OneDrive Twitter naloga (https://twitter.com/OneDrive) mogu pratiti  kada počinje ova promocija).

Kada neko uzme svoj telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj, jednostavno želi da sve omiljene fotografije i dokumente ima na jednom mjestu.“, izjavio je Chris Jones, potpredsjednik OS Services divizije pri Microsoftu.

Vršimo OneDrive integraciju u sve Microsoft uređaje i servise, od Xbox konzole, Windows Phone i Windows 8.1 uređaja do Office aplikacija, te u isto vrijeme osiguravamo dostupnost servisa preko Weba i drugih platformi, uključujući iOS i Android, kako bi vaše fotografije, video materijali i druge datoteke bile dostupne kada god vam zatrebaju.

OneDrive je besplatan za sve korisnike, te nudi 7 GB prostora besplatno, a korisnici imaju mogućnost da zakupe dodatni prostor od 50 GB, 100 GB ili 200 GB. Trenutni korisnici SkyDrive servisa će moći nastaviti da koriste svoj nalog te pristupe datotekama i kroz OneDrive. Također, korisnici će imati mogućnost da povećaju kapacitet svog OneDrive naloga za do 5 GB slanjem poziva za prijavu na OneDrive svojim prijateljima, a za svakog prijatelja koji se prijavi na OneDrive, dobit će 500 MB dodatnog besplatnog prostora.

Konačno, korisnici mogu dobiti još 3 GB besplatnog prostora ukoliko aktiviraju mogućnost arhiviranja fotografija i video materijala kroz dostupne aplikacije. Više informacija o OneDrive servisu se može pronaći na zvaničnoj web stranici: http://www.onedrive.com.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.