Microsoft lansira svoju prvu veb kameru sa veštačkom inteligencijom

Sviđalo se nama ili ne sada živimo u eri hibridnog rada i timovi moraju ostati povezani koristeći najbolje moguće alate. Za preduzeća koja već imaju velika ulaganja u Microsoft ekosistem Surface Hub 2 Smart Camera je jednostavna stvar koja će unaprediti njihovo iskustvo video konferencija.

Microsoft je danas predstavio novu veb kameru koja je dizajnirana za hibridno radno mesto i dobro radi sa Surface Hub 2 i njenim tanjim i lakšim bratom Surface Hub 2S.

Nova Surface Hub 2 pametna kamera zvuči kao hvaljenje, ali gigant iz Redmonda kaže da je to odlična nadogradnja mogućnosti standardne kamere Surface Hub-a. Cela ideja iza Microsoftove prve veb kamere sa veštačkom inteligencijom je da obezbedi da se svi učesnici u konferencijskoj sali mogu videti i čuti kako treba, tako da nadograđeni hardver ima šire vidno polje i podržava stvari kao što su korekcija slike i automatsko preoblikovanje kako bi svi stali u pogled i fokus.

Steven Batiche, korporativni potpredsednik za Windows i uređaje, objasnio je da „Surface Hub 2 pametna kamera preoblikuje, prilagođava osvetljenje i omogućava neverovatno široke uglove gledanja, sve bez ikakvih iskrivljenja, izobličenja ili problema sa dubinom polja koji bi inače mogli ograničiti ono što je vidljivo. Tim je uložio ogroman trud i iskustvo kako bi uhvatio i uokvirio ono što se dešava u prostoriji, kako bi bilo glatko i prirodno za udaljene gledaoce ili učesnike.”

MicrosofAICam

Kamera ima senzor od 12 megapiksela i sočivo sa vidnim poljem od 136 stepeni. Ovo je praćeno prilagođenim čipsetom sa 1 teraflopom računarske snage, koji pokreće algoritam koji kompenzuje nagib, izobličenja i pravi širokougaone korekcije u realnom vremenu, tako da ljudi i objekti izgledaju istiniti, bez obzira na rastojanje, bilo da su udaljeni 40 centimetara ili osam metara.

Pametna kamera Surface Hub 2 je proizvod orijentisan na preduzeća, jer košta 799,99 dolara kada se prodaje samostalno. Za referencu, Dellova UltraSharp 4K veb kamera košta 187,99 dolara, a čak ni Opal C1 “DSLR” veb kamera za ljubitelje Mac-a ne košta više od 300 dolara.

Microsoft će takođe svoju novu veb kameru isporučivati i sa 85″ Surface Hub 2S počevši od 31. maja, što će za preduzeća izgledati kao prevelik zalogaj od 21.999,99 dolara.

izvor : www.techspot.com

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.