Philips možda planira da uđe na tržište RAM memorija

Philips je najpoznatiji po proizvodnji potrošačke elektronike, poput televizora, zvučnih sistema, pametnih sijalica i još mnogo toga. Međutim, čini se da kompanija želi još više da proširi svoje poslovanje. Prema nekim navodno procurelim slikama snimljenim sa table za poruke BoardChannels, Philips radi na memorijskim kitovima za PC i laptop.

Prema Tom’s Hardware-u, RAM kompleti će doći u najmanje dva kapaciteta, uključujući module od 8 GB i 32 GB. Sajt kaže da će postojati i DDR4 i DDR5 verzije. Ako Philips ima za cilj da cilja igrače, komplet od 16 GB bi takođe bio razuman izbor, iako nema dokaza o takvoj ponudi.

Što se tiče brzina RAM-a, 32GB DDR5 Philips komplet izgleda da radi na 4800MHz, dok DDR4 verzija manjeg kapaciteta dolazi na 2666MHz.

Nije sasvim jasno zašto bi Philips želeo da prodaje računarsku memoriju pored svega. Oni bi se takmičili sa bezbroj drugih firmi, od kojih mnoge imaju daleko dužu istoriju proizvodnje (uglavnom) pouzdanih RAM kompleta svojim kupcima. Ako sami sklapate svoj računar i želite da dokupite malo RAM-a za novi sistem, sa kojom kompanijom ćete ići : sa onom sa dugogodišnjim iskustvom na tržištu ili novim, neproverenim igračem ?

Možda Philips ima za cilj da ponudi niže cene ili neku drugu vrednosnu ponudu kako bi privukao potrošače – ili možda jednostavno računaju na prepoznatljivost svog brenda da bi ostvarili prodaju.

izvor : https://www.techspot.com

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.