Pokrenut bh. portal sa besplatnim digitalnim sadržajem i alatima

Asocijacija IT kompanija “Bit Alijansa” danas je objavila prvi portal u BiH koji integriše niz besplatnih online sadržaja i alata, pod nazivom “Digitalno vrijeme”.

Portal je kreiran kako bi građanima širom BiH, dijaspore, ali i regiona, na jednom mjestu bio dostupan pregled kvalitetnih online sadržaja za vrijeme izolacije izazvane pandemijom.

Na portalu je dostupna selekcija digitalnih alata koji olakšavaju komunikaciju. Također, nudi se pregled raznih mogućnosti online obrazovanja, virtuelne posjete najpoznatijim svjetskim muzejima, gledanje online predstava iz pozorišta širom BiH, te čitanje besplatnih knjiga za odrasle i djecu.

Osim toga, moguće je pronaći ideje kako ostati psiho-fizički zdrav u ovom izazovnom periodu koji je pred nama, kao i sekciju koja informiše građane iz cijele BiH gdje mogu potražiti pomoć ili postati volonteri.

Pozvani su svi građani, organizacije, kompanije i institucije da se pridruže inicijativi i na portalu DigitalnoVrijeme.ba objave besplatne online usluge i sadržaje koji mogu svima biti od koristi u ovom trenutku, saopćeno je iz Bit Alijanse.