Povodom druge godišnjice smrti Jobsa svi u Appleu dobili pismo…

Nasljednik Stevea Jobsa na poziciji glavnog izvršnog direktora Applea Tim Cook poslao je svim svojim zaposlenicima email kojim se prisjetio tragično preminulog suosnivača kompanije.

Suosnivač tehnološkog giganta Applea Steve Jobs umro je od teške bolesti 5. oktobra 2011. godine. Povodom druge godišnjice smrti, Jobsov nasljednik na mjestu glavnog izvršnog direktora Applea Tim Cook svim je zaposlenicima poslao prigodni email.

Netko od zaposlenika proslijedio je sadržaj Cookova emaila redakciji specijaliziranog tehnološkog portala 9to5Mac.

‘Sutra je druga obljetnica Steveove smrti. Nadam se da ćemo se svi prisjetiti što je on značio svima nama, ali i cijelom svijetu. Steve je bio divno ljudsko biće i svijet je nakon njega postao bolje mjesto.

Često mislim na njega i veliku snagu nalazim u uspomenama na prijateljstvo s njim, na njegovu viziju i vodstvo. Iza sebe je ostavio kompaniju koju je samo on bio u stanju izgraditi i njegov će duh zauvijek biti utkan u temelje Applea.

Nastavit ćemo čuvati uspomenu na njega tako što ćemo se posvetiti poslu koji je on toliko volio. Nema većeg priznanja od toga. Siguran sam da bi bio ponosan na sve vas’, napisao je Tim Cook.

Zasad nije poznato hoće li ove godine Apple Jobsu odati počast na neki sličan način kao lani, kada je na internetskoj stranici kompanije objavljen kratki in memoriam video.


Dnevnik.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.