Riješena misterija kruga u žitu

Po ko zna koji put, vijest o tome da su ‘misteriozna’ bića iz svemira napravila još jednu bravuru u polju nekog farmera pala je u vodu. Najnoviji je slučaj iz Chualara u Kaliforniji, gdje je igrarija s krugovima u žitu bila umotvorina hardware diva NVIDIJE.

Prošle sedmice u polju ječma u Chualaru u Kaliforniji osvanuo je neobičan oblik. Nije to bio krug u žitu, kao što to već biva uobičajeno, već računalni čip u ječmu.

‘Istina je. Marketinški tim iz NVIDIJE je iza tog fenomena’, priznao je za CNN Jen-Hsun Huang, predsjednik i izvršni direktor navedene kompanije. ‘Ono što vidite ima promjer 100 metara. To je ono što ljudi nazivaju krugom u žitu’, dodao je.

nvidia_2_contentfullwidth

Dakle, radi se reklami za novi NVIDIJIN Tegra K1 računarski mikročip, a u NVIDIJI su na tu ideju došli tokom jednog sastanka u decembru 2013. godine. Osmislili su slogan ‘nemoguće napredan’ te su željeli podići što više prašine oko njega. Otud korelacija s ‘izvanzemaljcima’ i krugovima u žitu.

Svi su se zakleli na šutnju, a pronađen je i idealan teren za marketinški pothvat, ranije spomenut u tekstu. Nakon obavljenog zadatka, tvrtka je anonimno dojavila medijima kako se nešto čudno događa u polju ječma u Chualaru, a sve ostalo je, kao što kažu, historija.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.