SAMSUNG GALAXY ROUND: Prvi mobitel sa zakrivljenim ekranom

Južnokorejski elektronski gigant “Samsung” pustio je u prodaju smartphone sa zaobljenim ekranom. Galaxy Round” ima ekran od 14,5 centimetara.

Samsung_Galaxy_round_3

Samsung” je u prodaju pustio “Galaxy Round” neposredno nakon što je konkurentska kompanija “LG” najavila da će naredne godine početi sa proizvodnjom telefona sa zaobljenim ekranom.

Samsung” ističe da će zaobljeni ekran omogućiti korisnicima da lakše koriste neke od aplikacija telefona, uključujući provjeru informacija kao što su datum, vrijeme i propušteni pozivi, kada je ekran ugašen.

Što se tiče ostalih detalja, Galaxy Round je tanak svega 7.mm, ima 154g i 2800mAh bateriju, dok je za fotke zadužena 13MP kamera. Uređaj nosi Android 4.3 i 3GB RAM-a, te 2.3 GHz quad-core procesor. “Luxury Brown” verzija prodavat će se za vrtoglavih 1000 dolara, a za sada nema govora kada bi uređaj mogao krenuti u prodaju širom svijeta.

Samsung_Galaxy_round_1

Istovremeno korisnici će moći da mijenjaju pjesme na telefonu iako je ekran ugašen.

Galaxy Round” prvobitno će se prodavati u Južnoj Koreji i “Samsung” nije objavio planove kada će biti predstavljen i globalnom tržištu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.