Teenegeri koriste iPhone i više vole Twitter od Facebooka

Novo istraživanje pokazalo je da je Twitter postao popularniji od Facebooka među američkim tinejdžerima.

Američki tinejdžeri sve više biraju Twitter kao “način komunikacije”, navodi se u istraživanju kompanije “Piper Jaffray”. Ustanovljeno je da 26% američkih tinejdžera smatra da je njihova najvažnija mreža Twitter, dok je 23% njih odabralo Facebook. To znači da je Facebook doživio pad od 10% u odnosu na proteklu godinu. Uprkos tome analitičar Džin Manster rekao je da Facebook ipak ima razloga za zadovoljstvo, posebno nakon kupovine Instagrama.

Twitter, Facebook i Instagram ostaju ispred svih društvenih medija. Manje od 10% tinejdžera izabralo je Tumblr, Google+ ili Pinterest kao svoju najvažniju društvenu mrežu.

Analitičar Stef Visink smatra da ovi podaci predviđaju globalnu tranziciju: “Naše istraživanje je fokusirano na domaće tržište, ali smatramo da je u vezi s onim što se događa širom svijeta”.

Istraživanje kompanije “Piper Jaffray” je obuhvatilo tinejdžerska interesovanja od tehnologije do oblačenja. Ustanovljeno je da više do 50% tinejdžera koristi iPhone, što je skok sa 48% u odnosu na april.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.