VIDEO: Malac genijalac: Imao sjajnu ideju, a danas je milioner na čelu tehnološkog carstva

Daniel Singer je začetnik stranice YouTell koja je popularna među mladima. Ima vlastitu kompaniju, te zapošljava šest radnika. Također, vlasnik je dva patenta.

Daniel Singer ima samo 14 godina i već je na čelu malog tehnološkog carstva.Svoju prvu internetsku stranicu YouTell pokrenuo je prije dvije godine. Zaslužan je za cijelu ideju, dok su mu roditelji pomogli oko poslovnog dijela priče.

Stranicu je napravio uz pomoć očevog prijatelja koji mu je pomogao u programiranju, a ona danas ima više od 3,1 miliona korisnika.

Aplikacija YouTell

YouTell je popularan među korisnicima Facebooka jer im omogućuje anonimnu komunikaciju. Tako mogu prijateljima reći bilo šta, a oni neće znati ko im je poslao poruku nego samo da je stigla od nekog s liste prijatelja. YouTell se reklamira sloganom‘Na kušnju stavlja brutalnu iskrenost onih koji vas znaju najbolje’, prenosi 24sata.hr.

Budući da omogućuje anonimno dopisivanje stranica je potencijalna platforma za zlostavljanje putem interneta. Ipak, Singer vjeruje kako do toga neće doći jer nasilnici vole imati publiku, a to im nije omogućeno na YouTellu.

Zbog jedinstvene tehnologije kojom se stranica odlikuje Singer je dobio dva patenta koja dijeli s ocem, piše Business Insider.

Vlastita kompanija

Singerova mlada kompanija ima šest zaposlenika među kojima je i agent za odnose s javnošću. Uz Daniela i njegova oca, kompanija ima dva stalna i dva honorarna zaposlenika.

Njegov potencijal prepoznao je brazilski fond ArpexCapital koji je u kompaniju uložio 200.000 dolara. Daniel je novac iskoristio za razvoj aplikacije Backdoor za Appleove mobilne uređaje. Njome korisnici mogu slati anonimne poruke prijateljima na Facebook i Google+.

 

No Responses

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.