VIDEO: Svoje Android uređaje možete otključavati uhom

Do sada smo već vidjeli brojne sisteme za identifikaciju koji se sve više sele na na naše pametne gadgete. Nakon biometrijskih sistema autentifikacije pomoću otiska prsta, uskoro nam stiže i Myris sistem za skeniranje šarenice oka, no to nije sve, jer je kompanija Descartes Biometrics nedavno na Google Play trgovinu postavila svoju aplikaciju Ergo za otključavanje Android telefona biometrijom uha.

Sistem radi na taj način da korištenjem akcelometra i dodirnog ekrana prepoznaje vaš individualni otisak prislanjanja mobitela na uho, temeljem čega će ustanoviti da se radi upravo o onom uhu koje je pohranjeno u njezinu bazu i potom vam otključati uređaj.

Svoju “ušnu lozinku” kreirate na taj način da prislonite mobitel na uho na isti način kao kad se javljate na poziv i nježno dotaknete uhom sredinu njegovog ekrana. Nakon toga vaš će se “otisak uha” pohraniti, kako biste ovaj neobični biometrijski sustav mogli koristiti umjesto klasičnih lozinki.

Izvor.

Descartes Biometrics tvrdi kako je ovaj sistem jednako pouzdan i jedinstven poput otiska prsta, a aplikacija osim otiska uha u obzir uzima i podatak o načinu na koji korisnik približava mobitel svom licu, između ostaloga uspoređujući ugao pod kojim ga postavljate na uho. Aplikacija radi na Androidu 4.1 ili novijem, a prodaje se po cijeni od 3,99 dolara u Google Play trgovini.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.