Samsung Galaxy A14 – smeće koje treba izbjegavati

Vjerovatno jedan od rijetkih telefona koji se ne isplati uzeti ni za 1KM u telekomima.

samsung galaxy 14
samsung galaxy 14

Samsung Galaxy A14 je klasični dokaz da Samsung može napraviti smeće od kojeg nemate nikakve koristi.
Toliko da vam je isplatnije kupiti polovan telefon star 5 godina i da će vjerovatno raditi brže.

Razlozi za izbjegavanje kupnje Samsung Galaxy A14:

Slab procesor: Galaxy A14 koristi procesor Exynos 1330, koji je prilično spor i ne može se nositi s zahtjevnijim zadacima. Ako planirate koristiti telefon za igranje igara, gledanje filmova u visokoj rezoluciji ili multitasking, A14 možda neće biti dovoljan.

Ograničena memorija: Telefon ima samo 4 GB RAM-a, što je prilično malo za današnje standarde. To znači da možete imati problema s multitaskinogom i da će se aplikacije s vremenom zatvarati.

Slab fotoaparat: Fotoaparat na A14 nije impresivan. Glavni senzor od 50MP je prosječan, a ultrawide i makro senzori su prilično loši. Ako vam je važna dobra kamera, A14 nije dobra opcija.

Niska brzina punjenja: A14 podržava punjenje od samo 15W, što je prilično sporo. To znači da će vam trebati puno vremena da puno telefon, što može biti frustrirajuće.

Nedostatak 5G: A14 ne podržava 5G konektivnost, što znači da nećete moći koristiti brze 5G mreže. Ako vam je važna budućnost, A14 možda nije dobra opcija.

Plastična konstrukcija: A14 je napravljen od plastike, što mu daje jeftin izgled i dodir. Ako vam je važan premium dizajn, A14 možda nije dobra opcija.

Loš softver: A14 dolazi s Androidom 13, ali ne dobiva mnogo ažuriranja. To znači da će telefon s vremenom postati zastario i neće dobivati ​​najnovije sigurnosne ažuriranja.

Bolje alternative: Na tržištu postoje mnogo bolje opcije u istoj cjenovnoj kategoriji. Razmotrite telefone poput Xiaomi Redmi Note 12, Realme 9 Pro ili Motorola Moto G71 koji nude bolje performanse, fotoaparat i dizajn.

Zaključak: Samsung Galaxy A14 nije dobar telefon za većinu ljudi. Slab je u mnogim aspektima i postoje mnogo bolje opcije na tržištu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x